Wiśnie to owoce hodowane od 2,5 tysiąca lat. Ich popularność nie słabnie. W kuchni wykorzystywane do bardzo wielu deserów, przetworów i potraw. Postawiłam dziś na czekoladowe ciasto z wiśniami, bo...
Taki obiad serwowany na patykach z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym – ale i nie tylko. W szczególności docenią go wszyscy dbający o linię, gdyż do przygotowania kotlecików nie używamy...
Kuchnia angielska często określana jest mianem najgorszej i zazwyczaj kojarzona jest wyłącznie z angielskimi śniadaniami składającymi się niemal z samych...
Dziś prezentuję Wam wilgotną i pyszną babkę, wzbogaconą subtelnym smakiem kruszonki wykonanej z orzechów, brązowego cukru i cynamonu – niebo w gębie! Uwierzcie mi, że na prawdę nic więcej do...
Przystanek Turcja – kraj czterech mórz i wspaniałej kuchni, która powstała z połączenia lokalnych tradycji i wpływów innych ludów zamieszkujących niegdyś Imperium Osmańskie. Bakłażan jest jednym z podstawowych składników tej...
Gęsty, kremowy, lekko słodki likier jajeczny produkowany na spirytusie z dodatkiem cukru i wanilii, głównie w Holandii. Ajerkoniak świetnie sprawdza...
Ciasto Fiona nawiązuje do znanej i lubianej bajki pod tytułem : ”Shrek”. Jednak nie chodzi tu o samego Shreka, a o jego uroczą damę Fionę. Wielowarstwowe ciasto, cudownie pachnące latem...