Kremy warzywne poza tym, że są zdrowe i pełne witamin, mają jeszcze jedną zaletę — ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Są rozgrzewające, sycące i łatwe w przygotowaniu. Jest to również...
Galareta to sprawdzona i ciesząca się dużym powodzeniem zakąska na różne przyjęcia. Często kojarzona z tymi zakrapianymi imprezami. W zależności od regionu Polski nazywana również: zimnymi nóżkami, galartem czy zylcem....
Tajemnicą smacznych pierogów jest idealne ciasto na pierogi właśnie. Powinno być odpowiednio elastyczne oraz mieć odpowiednia wilgotność. To zapewni im...
Podstawą dobrego rosołu jest dobrej jakości mięso, świeże warzywa i pięknie opalona cebula, która nadaje niezwykły kolor i aromat zupie. Jednak u mnie w domu pojawił się pewien problem, mianowicie...
Letnie ciasto, pachnące sezonowymi owocami i kokosem. Słodko — kwaśne, soczyste morele idealnie komponują się z lekkim, puszystym i wilgotnym ciastem. Przygotowanie go zajmuje zaledwie kilka chwil, więc polecam go...
Jak już niejednokrotnie wspominałam ciasto drożdżowe to jedno z takich silnych, olfaktorycznych wspomnień mojego dzieciństwa. Sam zapach przywołuje wspomnienia rodzinnego...
Dziś zabieram Was w podróż. Nie zbyt daleką — do Francji, gdzie powstała wykwintna i bogata kuchnia “haute cuisine”, którą obecnie wypiera bardziej przystępna, lekka, ale równie elegancka “nouvelle cuisine”....
Uwielbiam wypieki z rabarbarem za ich słodko-kwaśną nutę! W połączeniu ze słodkim marcepanem i kruchym, waniliowym ciastem tworzy boskie połączenie. Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu – nie może się...