Zdrowe i pożywne batoniki kokosowe z awokado bez pieczenia. Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Agnieszkę Z. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
U większości z nas to ciasto wywołuje wspomnienia dzieciństwa. Kto wychowywał się w latach 80 – tych wie o czym mówię. Ciasto zdobyło popularność w tych trudnych czasach gdyż było...
Dziś podróżujemy do kraju gdzie zapach bazylii, tymianku i świeżych, skąpanych w słońcu pomidorów przeplata się z charakterystycznym smakiem parmezanu,...
Dekadenckie, intensywnie czekoladowe ciasto. Mięciutkie, puszyste i bardzo wilgotne. Osoby niewtajemniczone nawet się nie zorientują , że ciasto zawiera cukinię....
Niechęć wyniesiona z dzieciństwa sprawia, że wątróbka traktowana jest często jako produkt niższej kategorii, a wręcz tania namiastka mięsa. Kojarzy się z czymś mało wartościowym i niesmacznym. Tymczasem sytuacja wygląda...
Grillowanie to wspaniały czas na relaks, rozmowy i wspólną degustację aromatycznych potraw. Szczególnie w sezonie letnim każde wolne słoneczne popołudnia...
Beszamel to klasyk kuchni francuskiej. Powstał pod koniec XVII wieku na dworze króla Ludwika XV. Jego autorem jest markiz Luis de Bechamel − wielki smakosz i zarządca dworu francuskiego króla....
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Ilonę N. Kiedy w pełni sezon na botwinę nie może w upalne dni zabraknąć zupy o nazwie Chłodnik Litewski. Nasz jednak jest z wkładką –...