Klarowane masło czyli Masło Ghee jest bardzo cenione przede wszystkim w kuchni indyjskiej. Klarowanie jest procesem podczas którego masło oczyszczane jest...
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Ewe M. Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem to deser który przyciąga wzrok. Musisz wypróbować.
Bataty, pataty czy po prostu wilec ziemniaczany. Nazywać możemy go jak chcemy, jednak polecam włączyć go do jadłospisu, gdyż jest o wiele zdrowszy od zwykłego ziemniaka. Mają niski indeks glikemiczny,...
Sam zwyczaj świętowania urodzin pochodzi ze starożytnego Rzymu.Tort to ciasto, które jest symbolem uroczystości urodzinowych w kulturze europejskiej. W naszej...
Przepis nadesłany przez naszego czytelnika Pana Pawła S. Pyszny deser panna cotta. Łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo delikatny. Na pewno zachwyci Twoich gości.
Mini wersja klasycznych, karnawałowych pączków. Pyszne, o lekko wilgotnym, serowym wnętrzu i złocistej, chrupiącej skórce. Bez drożdży, wałkowania, wyrastania, nadziewania ani pracochłonnego formowania. Przygotowanie ich zajmuje tylko kilka chwil, jedzenie...