Paszteciki z kapustą i grzybami to tradycyjna przystawka na polskim stole. Głównie podawana do czerwonego barszczu na Wigilię, ale i na uroczystości. Miękkie ciasto i aromatyczny farsz to główna zaleta...
Przepis choć trochę czasochłonny, godny polecenia. Rożki z pieczarkami to idealna przystawka do czerwonego barszczu na świątecznym stole. Chrupiące i aromatyczne. Zaskocz swoich bliskich i wykonaj a to danie. Polecamy.
Tradycja picia kompotu najprawdopodobniej ma ponad 700 lat historii i pochodzi z czasów Imperium Osmańskiego. Tradycyjny polski kompot niestety trafił...
Pochodzi ze słonecznej Italii. To właśnie Włochom pod koniec XIX w. udało się wyhodować z kabaczka nowe warzywo, które znamy pod nazwą cukinia, od włoskiego słowa „zucchini”, czyli mała dynia....
Wielokrotnie już pisałam, że uwielbiam ciasto francuskie. Klasyczne ciasto robi się długo, długo i jeszcze raz długo. Dlatego zawsze warto mieć w lodówce bądź zamrażarce opakowanie ciasta francuskiego, bo przy...
Pyszne, chrupiące ciasteczka które są jednym z tradycyjnych deserów na świętecznym, wigilijnym stole. Łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Twoi...
Mozzarella z łososiem to jedna z najbardziej wykwintnych przystawek dodatkowo na pewno wyjątkowo smaczna. Idealna na specjalne okazje, ale i spotkania z przyjaciółmi. Spróbuj tego przepisu.
Domowe przetwory są najsmaczniejsze i warto je przygotowywać. Wiśnie w occie mogą być idealnym dodatkiem do mięs i domowych pasztetów. Przepis jest bardzo prostu więc musisz go wypróbować.