Dojrzałe słodkie pomidorki skrywają nadzienie z jajek, oliwek i małych filecików anchois. Dla tych, którzy nie boją się smacznych i oryginalnych rozwiązań, to świetny pomysł na pyszną i elegancką przystawkę.
Święta Bożego Narodzenia to taki magiczny czas przesycony dobrocią, miłością, spokojem, otwartością na drugiego człowieka. Nastrój ten podkreślają przystrojone różnokolorowymi lampkami ulice, domy i drzewa, barwne wystawy sklepowe, kolorowe choinki....
Rosół w to podstawowa zupa. Powinna być aromatyczna, pełna warzyw i mięsa. To tradycyjna zupa na niedzielny obiad. Jednak ten rosół można lekko zmodyfikować. Jeśli lubicie zupę chińską, to na...
Wigilijny wieczór — jeden z najmagiczniejszych dni w roku. Nie może zabraknąć najbliższej rodziny, bieluśkiego opłatka, kolęd i dwunastu potraw. W każdej rodzinie na stole pojawiają się tradycyjne potrawy. Na...
Pierniczki to tradycja związana ze świętami Bożego Narodzenia, głęboko zakorzeniona w polskiej kulturze. Już sam zapach podczas pieczenia wprowadza nas...
Polska tradycja piernikowa sięga czasów kuchni starosłowiańskiej, pierniczki czekoladowe znane były u słowiańskich pogan jako mieszanina miodu i grubo miażdżonej...
Zakwas na barszcz czerwony jest bardzo łatwy do wykonania. Ale za to jest bardzo zdrowy i jest najlepszą bazą na Wigilijny Barszcz. Tak wynika również z przepisu na Barszcz Magdy...
Piña colada to słodki karaibski koktajl alkoholowy. Ma tropikalny smak, który zdecydowanie kojarzy się ze słońcem, plażą i latem. Aksamitny, wilgotny i kremowy sernik o charakterystycznym smaku Piña Colady —...