Składniki
- 
                                          4 sztuki Świeży pstrąg
 - 
                                          1/2 butelki Białe wino musującewytrawne
 - 
                                          1 i 1/2 szklanki Woda
 - 
                                          szczypta Pieprz
 - 
                                          szczypta Sól
 - 
                                          z ćwiartki cytryny Skórka z cytryny
 - 
                                          1 sztuka Zelantyna
 
Opis
Bardzo smaczna ryba. Łatwa w przygotowaniu. Pstrąg w winie na Wigilię to danie idealne. Musisz spróbować tego przepisu. Życzymy smacznego.
Kroki
| 
                       1 
                        Zakończ etap 
                         | 
                    
                                              Przygotowanie:Pstrągi czyścimy, starannie płuczemy w żaroodpornym, podłużnym naczyniu. Wodę gotujemy z solą, cukrem, sokiem z cytryny i skórką pomarańczową. Żelatynę wymieszaj wcześniej z filiżanką zimnej wody starannie ucieramy z gorącą wodą cytrynową. Zalewamy pstrągi i wstawiamy na 10 minut do piekarnika. Wyjmujemy i wlewamy teraz wino. Zapiekamy jeszcze przez 10 minut. Trochę przestudzoną rybę obieramy ze skóry i układamy na półmisku. Zalewamy przecedzonym przez sito sosem (tym w którym gotowała się ryba) i wstawiamy do lodówki. Podajemy z majonezem lub sosem tatarskim.  | 
                  




                
                



