Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Chłodnik nowalijkowy z chrzanu i botwinki

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

500 ml kefiru
500 ml jogurtu naturalnego
200 ml koncentratu buraczanego
6 łyżek tartego chrzanu
1 pęczek liści botwinki
1 pęczek szczypiorku
sól i cukier do smaku
4 jajka ugotowane na twardo do dekoracji

Przygotowanie:

Opłukać liście botwinki, a następnie posiekać drobno i zblanszować w osolonej wodzie do miękkości. Wymieszać jogurt, kefir, koncentrat buraczany, utarty chrzan i botwinkę, a następnie doprawić do smaku solą i cukrem. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo pokrojonym na ćwiartki.

 

Chłodnik nowalijkowy z chrzanu i botwinki

Pobierz listę składników:

chlodnik nowalijkowy

10 czerwiec 2013