Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Spaghetti razowe ze szpinakiem, czosnkiem, orzechami laskowymi i gorgonzolą

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

500 g razowego spaghetti
200 g sera gorgonzola
4 łyżki orzechów laskowych
250 g szpinaku
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól

Przygotowanie:
Rozgrzać patelnię i uprażyć orzechy laskowe, ostudzić, a następnie posiekać. Umyć szpinak i osuszyć. Obrać czosnek i posiekać na plasterki. Rozgrzać masło i przesmażyć czosnek ze szpinakiem, dodając odrobinę soli. Zagotować wodę, posolić i gotować makaron tyle minut, ile podano na opakowaniu, a następnie ściągnąć z ognia i zostawić pod przykryciem na 2 minuty; odcedzić (zostawić łyżkę lub dwie wody w makaronie). Dodać do makaronu usmażony szpinak z czosnkiem i wymieszać. Układać na talerzu makaron, posypać porwanym serem i posypać orzechami.

Spaghetti razowe ze szpinakiem, czosnkiem, orzechami laskowymi i gorgonzolą

Pobierz listę składników: