Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Jajka, którymi dzielimy się składając życzenia nie muszą być zawsze takie same. Zamarynowanie ich w occie balsamicznym nadaje im ciekawej kwaskowatości i pięknego głębokiego koloru. Klasyka świątecznego stołu podana w niecodzienny sposób na pewno go urozmaici. coś dla siebie.

Jajka w occie balsamicznym na twardo

Składniki:
(przepis na 4 osoby)
4 jajka
300 ml octu balsamicznego
sól

Przygotowanie:
Gotować jajka na twardo w osolonej wodzie przez 9 minut od momentu zagotowania wody. Przelać zimną wodą aby szybko ostudzić. Obrać jajka ugotowane na twardo.  Zalać jajka do przykrycia octem balsamicznym i zostawić na noc w lodówce aby się dokładnie zamarynowały. Odcedzić z zalewy, przekroić na połówki i od razu podawać na świąteczny stół.

Jajka w occie balsamicznym na twardo