Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Melonowe carpaccio z bazylią i borówkami amerykańskimi

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

1 szklanka cukru brązowego
½ szklanki wody
1 szklanka liści bazylii
½ melon kantalupa (melon siatkowy)
½ szklanki borówek amerykańskich

Przygotowanie:

Rozpuścić cukier w wodzie i gotować 1 minutę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Dodać do syropu pokrojoną bazylię. Obrać melona, usunąć nasiona a następnie pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć plastry melona i skropić każdą porcję syropem z bazylią. Udekorować borówkami amerykańskimi. Podawać lekko schłodzone.

Melonowe carpaccio z bazylią i borówkami amerykańskimi

Pobierz listę składników:

melonowe carpaccio qr

 12 sierpień 2013