Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

Sok rabarbarowy:

1 kg rabarbaru
½ szklanki brązowego cukru
4-5 nasion kardamonu
woda

Szprycer:

sok rabarbarowy z 1 kg
1 butelka wytrawnego białego wina
garść liści mięty
lód

Przygotowanie:

Umyć rabarbar i pokroić na ok. 3-centymetrowe kawałki. Wrzucić go do garnka, zasypać cukrem, dodać rozgnieciony kardamon i zalać wodą do przykrycia składników. Gotować na małym ogniu ok. 30-45 minut, aż rabarbar się rozgotuje, a następnie ostudzić. Włożyć do szklanki lód, liście mięty a następnie wlać do połowy białe wino i uzupełnić ostudzonym sokiem z rabarbaru.

Czytaj więcej na blogu....

Inspiracja i pozdrowienia dla Okuchnia

szprycer mix

Pobierz listę składników:

szprycer rabarbarowy

19 czerwiec 2013