Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Kozie carpaccio na buraku z bobem oraz sosem balsamico

Składniki:
1 burak
100 g rolady z serka koziego
12 ziarenek bobu
3 łyżki octu balsamicznego
3 łyżki cukru
kilka gałązek koperku

Przygotowanie:
Umyć buraki, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 60 minut. Następnie ostudzić upieczone buraki, obrać i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ugotować bób w osolonej wodzie na półtwardo, przelać zimną wodą i obrać. Roladę pokroić w 0,5 cm plasterki. Podgrzać ocet na patelni, dodać cukier i podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Układać plasterek upieczonego buraka, plasterek serka koziego, kropelkę sosu balsamico, bób, kropelkę sosu balsamico i małą gałązkę koperku.

Kozie carpaccio na buraku z bobem oraz sosem balsamico

Pobierz listę składników: