Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Mini placuszki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem, kremowym serkiem oraz kawiorem

Składniki:
(przepis na 4 porcji)

0,5 kg ziemniaków
150 g wędzonego pstrąga
1 pęczek szczypiorku
100 g serka filadelfia
4 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka soku z cytryny
pieprz ziołowy
sól
1 czarny kawior do dekoracji

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i zetrzeć na długie paski do zimnej wody. Starte ziemniaki odcisnąć i lekko posolić. Rozgrzać olej i łyżką układać małe placuszki ziemniaczane. Obsmażyć z obu stron na złoto brązowy kolor i odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Pstrąga drobno posiekać, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i wymieszać. Szczypiorek pokroić drobno (zostawić 1 łyżkę do dekoracji) a resztę wymieszać z serkiem filadelfia. Serek filadelfia wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem. Układać placuszek, wędzony pstrąg, drugi placuszek, serek z szczypiorkiem oraz odrobina kawioru. Na górze posypać pokrojonym szczypiorkiem.

mini placuszki mix

Pobierz listę składników:

mini placuszki qr

01 kwiecień 2013