Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Poncz karnawałowy

 Składniki:
(na 4 osoby)

500 ml gazowanej wody
750 ml białego półsłodkiego wina
200 ml białego rumu
100 ml wiśniówki
dwie garście kostek lodu
2 mandarynki
1 cytryna
1 limonka
1 owoc granatu
kilka listków mięty

Wymieszać wodę, wino, rum oraz wiśniówkę, a następnie dodać lód. Pokroić cytrusy w plasterki i dodać do ponczu. Wydrążyć pestki z granatu a następnie dodać do ponczu. Udekorować listkami mięty.

Poncz karnawałowy

Pobierz listę składników: