Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Grillowane tortille pomidorowe nadziewane puree z batatów oraz chorizo, fetą i kolendrą

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

8 dużych placków tortilli pomidorowej
4 duże bataty
1 szklanka liści kolendry
200 g fety
200 g kiełbasy chorizo

Przygotowanie:

Obrać bataty i ugotować do miękkości. Z ugotowanych batatów przygotować puree. Chorizo pokroić w plastry, a następnie na drobne kawałki. Fetę drobno rozkruszyć (można nawet palcami). Umyte liście kolendry posiekać. Na połówce tortilli nałożyć puree z batatów, rozdrobnioną chorizo, fetę i posypać kolendrą. Złożyć na pół i podsmażyć na grillowej patelni po 3 minuty z każdej strony do powstania wyraźnych pasków grillowych.

Grillowane tortille pomidorowe nadziewane puree z batatów oraz chorizo, fetą i kolendrą

 02 sierpień 2013