Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją
Warning: imagecreatefromstring(): Data is not in a recognized format in /home/artymus/domains/gotowaniezpasja.pl/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1542
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://durszlak.pl/system/campaign/banner/1023/embed_ae6pDbmnBfx28ZLATmZgWlfD25nk5Azz.jpg

Fondue Neuchateloise

Składniki:
(składniki na 4 osoby)

400 g sera ementaler
300 ml białego wina
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki wiśniówki
1 bagietka
pieprz
utarta gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Wysmarować roztartym czosnkiem naczynie do fondue, wlać wino, ser pokrojony na małe kawałki lub starty na grubych oczkach i podgrzać aż do zagotowania, stale mieszając. Rozprowadzić mąkę z wiśniówką z dodatkiem odrobiny pieprzu oraz gałki muszkatołowej i dodać do garnka z fondue. Przełożyć garnek na maszynkę do podgrzewania fondue. Pokroić pieczywo na duże części, nadziewać kawałki na widelce, a następnie maczać w fondue i jeść popijając białe wino.

Fondue Neuchateloise

Szwajcarskie inspiracje