Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Hot dog German style

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

4 białe kiełbaski na grilla
4 bułki hot dog-owe
300 g kiszonej kapusty
75 ml białego półwytrawnego wina (najlepiej jakiegoś niemieckiego)
1 jabłko
150 g wędzonego boczku
1 ogórek kiszony
musztarda

Przygotowanie:
Pokroić w kostkę boczek i przesmażyć na gorącej patelni. Posiekać kapustę i dodać do boczku, a następnie dodać wino i smażyć na wolnym ogniu 2-3 minuty. Obrać jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i dodać do kapusty z boczkiem, a następnie smażyć 1-2 minuty. Kiełbasę grillować po 3 minuty z każdej strony na patelni grillowej. Naciąć bułki wzdłuż (nie przekrajać całkiem), dodać kapustę z boczkiem i jabłkiem, dodać kiełbasę, a następie plasterki kiszonego ogórka. Przed podaniem polać z wierzchu musztardą.

 Hot dog German style