Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Knapki z chleba graham z pastą pomidorowo-kurczakową

 Przepis przygotowywany w ramach akcji „Dieta dla serca", mającej na celu wydanie książki z przepisami obniżającymi cholesterol.

Składniki
(przepis na 4 osoby)

1 ugotowane udko z kurczaka
1 pomidor
2 łyżki margaryny (użyliśmy margaryny Optima Omega 3)
2 łyżki pasty pomidorowej
pieprz do smaku
8 kromek chleba graham
250 g pomidorków koktajlowych
kilka liści natki pietruszki

Przygotowanie:

Oddzielić ostudzone mięso z uda kurczaka od skóry i kości. Obrać pomidora, pozbawić pestek i posiekać drobno. Zmiksować mięso kurczaka (bez skóry) oraz pomidora z margaryną i pastą pomidorową. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Rozsmarować pastę na kromkach chleba. Udekorować połówkami lub ćwiartkami pomidorków koktajlowych i liśćmi natki pietruszki.

Kanapki z chleba graham z pastą pomidorowo-kurczakową