Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Kakaowa kasza manna w posypce z pistacji, rodzynek i pestek dyni z miodem i cukrem muscovado

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

600 ml mleka
8 łyżek kaszy manny
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru muscovado
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki miodu
1 łyżka rodzynek
1 łyżka pestek dyni
2 łyżki pistacji
szczypta czarnego pieprzu

Przygotowanie:
Wlać do garnka mleko i dodać do niego kaszę oraz oba rodzaje cukru (tylko trzy łyżki muscovado, reszta przyda się później), a następnie podgrzewać przez kilka minut stale mieszając, aż do momentu, gdy kasza zgęstnieje. Przelać kaszę do pucharków (np. lodowych) i po ostudzeniu wstawić do lodówki na 1 godzinę, aby masa stężała. Rozgrzać na patelni miód ze szczyptą pieprzu oraz łyżką cukru muscovado. Obrać i posiekać pistacje, wymieszać z rodzynkami i pestkami dyni. Dodać do tej mieszanki podgrzany miód z pieprzem i wymieszać. Pucharki wyjąć z lodówki, na każdy nałożyć przygotowaną posypkę i podawać.

Kakaowa kasza manna w posypce z pistacji, rodzynek i pestek dyni z miodem i cukrem muscovado

Pobierz listę składników: