Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Wykwintne pistacjowe śledzie w korzennej oliwie

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

4 filety śledziowe matias
6 ziaren kolendry
3 ziarna ziela angielskiego
4 łyżki orzeszków pistacjowych
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka octu winnego

Przygotowanie:

Wymoczyć śledzie w wodzie przez ok. 30 minut, a następnie odcedzić, osuszyć i pokroić wzdłuż na paseczki o szerokości 1 cm. Utłuc w moździerzu kolendrę i ziele angielskie i wymieszać zioła z oliwą i octem, dodać śledzie i wstawić do lodówki przykryte na minimum 2 godziny. Ułożyć na talerzu i posypać obranymi i posiekanymi na grubo orzeszkami pistacjowymi.

Podawać ze świeżą bagietką i cząstką cytryny.

Wykwintne pistacjowe śledzie w korzennej oliwie

Pobierz listę składników:

sledzie pistacje