Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Sałatka z żółtych pomidorów ze świeżymi listkami chrzanu oraz czosnkowym winegretem

Składniki:
(na 4 porcje)

500 g żółtych pomidorów (np. typu Lima)
1 garść młodych liście chrzanu
6 łyżek oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
50 g parmezanu
sól, pieprz

Przygotowanie:
Umyć pomidory, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Umyć liście chrzanu, osuszyć i drobno pokroić. Wymieszać oliwę, sok z cytryny, miód, wyciśnięte ząbki czosnku z szczyptą soli i pieprzu. Wymieszać pokrojone pomidory z młodymi liśćmi chrzanu a następnie dodać sos i dokładnie wymieszać. Pokroić parmezan w cienki plasterki i posypać na wierz sałatkę. Doprawić solą oraz grubo mielonym pieprzem.

Sałatka z żółtych pomidorów ze świeżymi listkami chrzanu oraz czosnkowym winegretem