Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Sałatka z granatem na liściach roszponki z kruszoną fetą oraz odrobiną winegret z granatem

Dzisiaj pierwszy z trzech przepisów jaki przygotowaliśmy do majowego wydania magazynu Moda na Zdrowie.

Składniki:
(na 4 porcje)

1 owoc granatu
150 g liści roszponki
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżka musztardy
1 ½ łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
150 g fety
sól

Przygotowanie:
Wypestkować nasionka granatu, usuwając białe części skórki. Umyć roszponkę i osuszyć. Wymieszać połowę nasion granatu z cukrem, musztardą, oliwą, octem i szczyptą soli i zmiksować na gładko. Ułożyć na talerzu roszponkę, polać winegretem z granatu, a następnie posypać pozostałymi nasionkami granatu i pokruszoną fetą.

Sałatka z granatem na liściach roszponki z kruszoną fetą oraz odrobiną winegret z granatem

Pobierz listę przepisów: