Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Sałatka z makaronu orzo ze świeżym ogórkiem, wiosenną rzodkiewką oraz świeżo zerwanym koperkiem

Ostatni trzeci przepis jaki przygotowaliśmy do majowego wydania magazynu Moda na Zdrowie.

Składniki:
(na 4 porcje)

1 szklanka makaronu orzo
1 ogórek
1 pęczek rzodkiewki
1 koperek
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Przygotowanie:
Zagotować posoloną wodę i gotować makaron przez 7 minut, a następnie odstawić z ognia i zostawić pod przykryciem na kolejne 2 minuty. Odcedzić makaron i przelać zimną wodą, aby go zahartować. Umyć ogórek, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i następnie pokroić w 0,5 cm kostkę. Umyć rzodkiewki i pokroić w cienkie plasterki. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Dodać olej oraz doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać dokładnie sałatkę, aby wszystkie składniki i wiosenne kolory się wymieszały.

Sałatka z makaronu orzo ze świeżym ogórkiem, wiosenną rzodkiewką oraz świeżo zerwanym koperkiem

Pobierz listę przepisów: