Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Jabłkowa sałatka z owocami granatu i złotym serem pleśniowym

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

2 jabłka (np. szara reneta)
2 garście liści botwinki
2 garście rukoli
1 granat
¼ szklanki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki miodu
100 g złotego sera lazur
sól, pieprz

Przygotowanie:

Ułożyć na talerzu miks zieleniny. Dodać jabłko ze skórką pokrojone w plasterki. Wymieszać oliwę, miód, ocet balsamiczny wraz z szczyptą soli i pieprzu, a następnie polać sałatkę sosem. Wyłuskać pestki granatu i posypać. Na górze ułożyć pocięty na plasterki złoty ser pleśniowy.

Smacznego.

Jabłkowa sałatka z owocami granatu i złotym serem pleśniowym

29 maj 2013