Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Sałatka, a raczej surówka, miała pojawić się jako dodatek do pieczonego kurczaka z rozmarynem i miodem gryczanym, ale w ferworze walki zapomnieliśmy o niej. Dlatego prezentujemy ją teraz solo, bo warto. Surówka może być dobrym dodatkiem do mięsa z grilla czy też steku oraz wspomnianego pieczonego kurczaka. Ostrość cebuli dobrze komponuje się z odświeżającym smakiem mięty, a dobra oliwa dobrze łączy te smaki ze sobą. Prosty i szybki dodatek, który można przygotować w ciągu 5 minut.

Surówka z czerwonej cebuli oraz mięty z oliwą i czerwonym pieprzemSkładniki
(przepis na 4 osoby)

4 czerwone cebule
garść świeżej mięty
4 łyżki oliwy
sok z cytryny
czerwony pieprz

Przygotowanie:
Pokroić cebulę w półksiężyce, dodać liście mięty, a następnie skropić sokiem z cytryny i polać oliwą. Doprawić grupo mielonym czerwonym pieprzem. Gotowe :)

Surówka z czerwonej cebuli oraz mięty z oliwą i czerwonym pieprzem