Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Sałatka z arbuza, fety i chili

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

300 g arbuza
200 g fety
1łyżeczka płatków chili
2 łyżeczki kminku
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
szczypta ziarenek pieprzu
kilka listów mięty

Przygotowanie:
Obrać i posiekać czosnek. Pokroić fetę w dużą kostkę i wymieszać z chili, kminkiem, czosnkiem oraz wymieszać z oliwą i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Marynować ok. 20 minut, aby smaki się połączyły. Usunąć z arbuza pestki oraz skórkę, a następnie pokroić go w dużą kostkę. Ułożyć na talerzu arbuz oraz fetę polewając oliwą i udekorować miętą.

Sałatka z arbuza, fety i chili

 25 wrzesień 2013