Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Dorada z koperkiem i limonką

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

4 dorady
2 pęczki natki koperku
2 limonki
4 łyżki oleju
sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyć i oczyścić ryby, a następnie usunąć skrzela. Posolić i popieprzyć dorady od wewnątrz. Nadziać pokrojonymi plasterkami limonki oraz dodać do środka po pół pęczka koperku na rybkę (pozostawić kilka gałązek do dekoracji). Wysmarować dorady oliwą z każdej strony i grillować z każdej strony przez około 10-15 minut. Podawać z plasterkami limonki i listkiem koperku do dekoracji.

Dorada z koperkiem i limonką