Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Pstrąg w szynce łososiowej

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

4 pstrągi
48 plastry szynki łososiowej
4 łyżki oleju
2 pęczki natki pietruszki
2 cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyć pstrągi i oczyścić a następnie usuną skrzela i oczy. Posolić i popieprzyć wewnątrz pstrąga. Nadziać pokrojonymi plasterkami cytryny oraz natką pietruszki. Obłożyć pstrąga z obu stron plastrami szynki łososiowej, nasmarować oliwą i grillować z każdej strony przez około 10-15 minut. Pstrąga podawać skropinego sokiem z wyciśniętej cytryny.

Pstrąg w szynce łososiowej