Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją
Warning: imagecreatefromstring(): Data is not in a recognized format in /home/artymus/domains/gotowaniezpasja.pl/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1542
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://durszlak.pl/system/campaign/banner/980/embed_W1Tm3fC4gjqydLddg0IqclDzVXbrNAzz.png

Grillowany łosoś ze salsą z mango, ogórka, chili i mięty oraz sosem  malinowym

Składniki
(przepis na 4 osoby)

4 kawałki fileta z łososia po ok. 250 gr
3 łyżki oleju
1 mango
1 ogórek sałatkowy
1 chili
1 garść mięty
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
250 g malin
3 łyżki masła
sól, pieprz

Przygotowanie:

Posmarować filety z łososia olejem i doprawić solą i pieprzem z obydwu stron a następnie grillować na rozgrzanym grillu z obydwu stron, zaczynając od strony skóry na dole około 5 minuty a od góry około 3 minuty. Obrać mango i pokroić w kostkę. Umyć ogórka, przekroić na ćwiartki, usunąć nasiona a następnie pokroić w kostkę. Umyć mięte, wysuszyć i drobno poszatkować. Usunąć pestki z chili i drobno pokroić. Wymieszać mango, ogórka, chili oraz mięte oraz dodać oliwę i ocet a następnie doprawić szczyptą soli do smaku. Umyć maliny, wysuszyć i zmiksować (zostawić kilka do dekoracji), przetrzeć przez sito a następnie podgrzewać aż do odparowania połowy objętości, doprawić solą i pieprzem oraz dodać masło. Układać na talerzu w centrum łososia a obok położyć salsę z mango oraz sos malinowy i udekorować świeżymi malinami.

Grillowany łosoś ze salsą z mango, ogórka, chili i mięty oraz sosem malinowym

Grilluj z łososiem norweskim!