Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

umyć pęczek szparagów,

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

chwycić pewnie pojedynczego szparaga w swoje ręce,

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

i delikatnie naciskać tj. naginać,

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

i naciskać tj. i naginać,

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

aż pęknie sam pod wpływem nacisku tj. naginania,

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

następnie przyłożyć go do reszty pęczka,

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

i przeciąć resztę szparagów, tym samym pozbywając się twardych końcówek aby nie łamać każdego szparaga oddzielnie (oszczędność czasu a to rzecz cenna w kuchni),

Zielone szparagi – usuwanie twardych końcówek

końcówki szparagów proponuję zachować na zupę szparagową, o której niebawem będzie mowa.