Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Tosty z kaszą gryczaną, białym serem i jarmużem

latwe 15 min wegetarianskie 4 porcje

Składniki:
1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej
100 g jarmużu
100 g sera białego półtłustego
16 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
6 łyżek masła
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Umyć jarmuż i osuszyć. Rozgrzać 1/3 masła na patelni, dodać jarmuż i smażyć przez 2-3 minuty, aż jarmuż zmięknie. Dodać do ugotowanej kaszy usmażony jarmuż, a następnie rozdrobniony ser biały i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Posmarować resztą masła kromki tostowe, ułożyć na połowie kromek farsz, przykryć drugą kromką i zapiekać w rozgrzanym tosterze aż do zarumienienia pieczywa tostowego. Podawać gorące i przekrojone na pół.

Tosty z kaszą gryczaną, białym serem i jarmużem

Pobierz listę składników: