Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Tosty z łososiem i borówkami

Przepis przygotowywany w ramach akcji „Dieta dla serca” mającej na celu wydanie książki z przepisami obniżającymi cholesterol.

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

200 g filetu z łososia
4 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki margaryny (użyliśmy margaryny Optima Omega 3)
8 kromek pieczywa tostowego pełnoziarnistego
4 łyżeczki łagodnej musztardy
2 łyżeczki tartego chrzanu
4 łyżki borówek

Przygotowanie:

Ugotować łososia na parze (3-4 minuty) a następnie podziel na części. Wymieszać pokrojony koperek wymieszaj z margaryną. Posmarować powstałą pastą pieczywo tostowe. Ułożyć na czterech kromkach ugotowanego łososia a następnie posmarować musztardą oraz chrzanem, dodać umyte i osuszone borówki. Przykryć drugą kromką pieczywa tostowego i zapiec w tosterze.

Tosty z łososiem i borówkami