Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Black&White Ravioli

Składniki:

na ciasto:
3 szklanki mąki
¾ szklanki wody
1 ½ łyżeczki atramentu z kałamarnicy
2 jajka
szczypta soli

na farsz:
300 g ugotowanego ryżu
200 g białego sera
110 g naturalnego sera koziego
4 łyżki czarnego sezamu
sól, pieprz

Przygotowanie:
ciasta:
Przesiać mąkę na stolnicę, usypując kopiec. Utworzyć na środku zagłębienie, wbić 2 jajka i dodać szczyptę soli. Dodawać atrament z kałamarnicy oraz dodawać stopniowo wodę cały czas wyrabiając ciasto. Gdy składniki wstępnie się połączą wyrabiać ciasto jeszcze ok. 10 minut aż przestanie "przyklejać" się do rąk. Pamiętać aby nie dodawać zbyt wiele mąki w trakcie wyrabiania by ciasto pozostało lekko "klejące" i elastyczne.

farszu:
Wymieszać ryż z serem, serkiem kozim, sezamem i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.

Uformować ravioli z farszem i gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia ravioli przez 5-6 minut.

Black&White Ravioli

Pobierz listę składników: