Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Kurczak i ananas ze szparagami na sposób karaibski

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 500 g)
1 ananas
1 pęczek szparagów
2 cebule szalotki
1 ząbek czosnku
1 łyżka świeżego imbiru
1 cytryna
2 łyżki oliwy
1 małe chili
1 łyżka tymianku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na oliwie podgrzać utarty imbir, posiekany czosnek, szalotki oraz drobno pokrojone chili. Pokroić kurczaka w kostkę i dodać do smażenia. Posypać solą i obsmażać ok. 5 minut. Dodać ananasa pokrojonego w kostkę i smażyć kolejne 5 minut. Oderwać ogonki od wypłukanych szparagów i dodać do smażenia na 3 minuty. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie dodać tymianek.

Podawać od razu.
Smacznego.

Kurczak i ananas ze szparagami na sposób karaibski

Pobierz listę składników:

kurczak karaibski

13 czerwiec 2013