Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z kaszanki ze skwarkami na puree  ziemniaczano-ananasowym z marynowanymi karczochami z papryką pepperoni i  boczkiem pieczonym

Składniki:
(przepis na 4 osoby)

4 piersi z kurczaka
200 g boczku surowego
2 pęta kaszanki
100 g słoniny
4 ziemniaki
½ ananasa
1 puszka marynowanych serc karczochów
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy
½ łyżeczki suszonej pieczonej papryki
½ pepperoni zielonej
½ pepperoni czerwonej
sól, pieprz

Przygotowanie:

Pokroić boczek w kostkę 2x2 cm, a następnie natrzeć oliwą, wyciśniętymi ząbkami czosnku, musztardą oraz suszoną pieczoną papryką, odstawić na 30 minut, a następnie piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Oczyścić piersi i rozbić cienko, doprawić solą i pieprzem. Na każdą pierś nałożyć przekrojoną wzdłuż kaszankę, a następnie szczelnie zawinąć w rulony z folii aluminiowej. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C na ok. 25 minut. Wyjąć roladki, rozwinąć z folii i pokroić. Obrać ziemniaki i ugotować do miękkości. Oczyścić ananasa ze skórki i z twardego środka, a następnie zmiksować. Połączyć ugotowane ziemniaki ze zmiksowanym ananasem i ubić na puree. Odcedzić karczochy i osuszyć. Posiekać pepperoni, wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Pokroić słoninę w kostkę i wytopić na patelni. Układać pokrojone piersi kurczaka skropione skwarkami na puree ziemniaczano-ananasowym, obok ułożyć pokrojony boczek, a serca karczochów polać oliwą z posiekanym pepperoni.

Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem z kaszanki ze skwarkami na puree  ziemniaczano-ananasowym z marynowanymi karczochami z papryką pepperoni i  boczkiem pieczonym

Pobierz listę składników: