Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Gulasz z serc indyczych z kiełbasą lisiecką oraz suską sechlońska na piwie z korniszonami

Składniki

0,5 kg serc indyczych
0,5 litra piwa jasnego
4 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
2 cebule
3 łyżki masła
1 puszka krojonych pomidorów w puszcze (400 g)
200 g korniszonów
200 g suski sechlońskiej
0,5 kg kiełbasy lisieckiej
300 g ziemniaków
4 łyżki natki pietruszki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Serca odczyścić i pokroić w kostkę. Mięso zalać piwem i dusić ok. 1 godz. Czosnek pokroić w plasterki. Paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć na maśle cebulę, czosnek oraz paprykę. Gdy warzywa się zeszklą, dodać do mięsa wraz z pomidorami, doprawić solą i pieprzem i dusić ok. 20 minut. Dodać korniszony, posiekaną drobno suszoną śliwkę (suskę sechlońską) oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę lisiecką i gotować bez przykrycia ok. 15 minut na wolnym ogniu. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę i ugotować. Odcedzić ziemniaki i dodać je do gulaszu, wymieszać i przed podaniem udekorować na wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Gulasz z serc indyczych z kiełbasą lisiecką oraz suską sechlońska na piwie z korniszonami