Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Marmolada wiśniowa z zielonym pieprzem oraz octem balsamicznym, sokiem  z cytryny i rozmarynem

Składniki:
(przepis na 4-6 słoików)
1 kg wiśni
1 kg cukru
4 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
4 łyżki octu balsamicznego
2 cytryny
2 duże gałązki świeżego rozmarynu

Przygotowanie:
Umyć wiśnie, pozbawić ogonków i wydrylować a następnie pokroić na drobniejsze części. Zasypać wiśnie  cukrem i podgrzewać na patelni. Dodać marynowany pieprz, ocet balsamiczny, listki świeżego rozmarynu oraz sok z cytryny. Podgrzewać, aż masa zgęstnieje. Przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

Marmolada wiśniowa z zielonym pieprzem oraz octem balsamicznym, sokiem  z cytryny i rozmarynem