Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonemPo przygotowaniu gulaszu z rabarbarem pozostała mi znaczna ilość kupionego na zapas rabarbaru, z którym nie wiedziałem co zrobić. Jestem krakus, więc żal było wyrzucać (w końcu to zawrotna kwota kilku złotych za kilogram! :)), zacząłem szukać inspiracji. Przeglądnąłem wszystkie książki kucharskie z mojej biblioteki i nic ciekawego nie znalazłem, zacząłem więc przeglądać inne blogi kulinarne i po chwili trafiłem na przepis na sok rabarbarowy (na blogu Okuchnia).

Mając na uwadze upał na zewnątrz (po mojemu na polu ale rozumiem że większość powie na dworze) i ogromną ochotę na uszczuplenie moich zapasów wina, to pomysł od razu mi się nasunął – a pogoda zrobiła się nagle jeszcze ładniejsza i świat stał się fajniejszym miejscem :). Teraz już wiem, że pomysł był doskonały – wymieszanie wina z rabarbarem, który teraz dostępny jest wszędzie, z ogromną ilością lodu i odświeżającą miętą...

Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem  Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem

Ach, teraz nie pozostaje już nic innego, jak sączyć szprycera i posłuchać tego kawałka w zadumie...