Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

radio krakow 02Relacja z programu „Przystanek Kulinarny Małopolska” prowadzonego przez Maję Dutkiewicz w Radio Kraków w dniu 10.03.2018 w godz. 11-12.

Radio Kraków w każdą sobotę zamienia się w miejsce przeznaczone dla smakoszy, kulinarnych zapaleńców i osób dla których gotowanie oraz jedzenie to wielka przyjemność. „Przystanek Kulinarny Małopolska” jest programem kulinarnym gdzie m.in. prezentowane są dobre produkty kulinarne z Małopolski, gdzie rozmawia się o kulinariach z utytułowanymi szefami kuchni, krytykami kulinarnymi lub dziennikarzami a także autorami blogów czy też autorami książek kulinarnych.

Spotkaliśmy się w piękny słoneczny marcowy poranek aby porozmawiać o burgerach. Pojawiliśmy się na antenie jako autorzy "BurgerDream" swoistego kompendium wiedzy o burgerach od A do Z oraz publikacji jakiej w polskim wykonaniu do tej pory nie było.

Zapraszamy do posłuchania relacji z tej audycji, w której mówiliśmy m.in. o:

  • skąd się wzięło nasze marzenie o burgerach,
  • o 71 różnych przepisach na burgery,
  • gdzie w burgerze tkwią szczegóły,
  • ile kalorii mieści się w burgerze,
  • skąd wywodzi się burgera i czemu nie jest to Ameryka,
  • dlaczego hamburger nazywa się właśnie hamburger, 
  • i wiele wiele innych wątków, które warto posłuchać.

radio krakow 01 radio krakow 03 radio krakow 04 

Książka zawiera:

  • 71 rodzajów burgerów,
  • 56 dodatków do burgerów,
  • 13 przepisów na bułki,
  • sporą dawką wiedzy.

Dane techniczne:

Wydawnictwo - Streat Slow Food/Gotowanie z Pasją
Forma: Książka - twarda oprawa
Ilość stron - 228
Wymiary w mm - 270x195x18
ISBN - 978-83-949568-0-6

Patroni medialni:

kuchnia logo kuchniaplus logo