Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

DSC 1006Zapraszamy do wysłuchania zapisu naszego wywiadu o książce "BurgerDream", który miał miejsce w Radio Plus w dn. 12.01.2018 w programie "Luz Plus", prowadzonym przez Agatę Petela.

Mówimy o kulisach powstawania książki gdzie pojawia się kilka informacji, o których na pewno nie wiecie np.:

  • skąd pochodzi góra koszul wykorzystywanych jako "tło" do burgerów :)
  • Darek Miszczyk ze Streat Slow Food mówi o tym jak wyrobić mięso na burgera, oraz
  • całą masę innych równie ciekawych informacji.

Dodatkowo jeszcze raz dziękujemy naszym recenzentom, wybitnym znawcom gastronomi oraz cenionym Szefom Kuchni, których również na antenie wymieniamy :)

Książka zawiera:

  • 71 rodzajów burgerów,
  • 56 dodatków do burgerów,
  • 13 przepisów na bułki,
  • sporą dawką wiedzy.

Dane techniczne:

Tytuł - Burgerdream
Wydawnictwo - Streat Slow Food/Gotowanie z Pasją
Data premiery- 07.12.2017
Forma: Książka - twarda oprawa
Ilość stron - 228
Wymiary w mm - 270x195x18
ISBN - 978-83-949568-0-6

Patroni medialni:

kuchnia logo kuchniaplus logo

Recenzenci:

  • Adam Chrząstowski - Szef Kuchni „Ed Red” słynącej z sezonowanej wołowiny, kilkukrotnie wyróżniany w Czerwonym Przewodniku Michelin, znany również z programów kulinarnych w Kuchni+ takich jak: „Adam na lato” i „Adam po pracy” czy też „Adam w sieci: patenty i triki”;
  • Gieno Mientkiewicz - założyciel najwyżej położonego studia kulinarnego w Warszawie czyli Smolna8Studio, odkrywca polskiego serowarstwa oraz właściciel SeryPolskie.pl ale też kucharz i prowadzący program w Kuchnia+ „Przez dziurkę od sera”;
  • Rafał Targosz - Szef Kuchni i właściciel krakowskiego bistro „ZaKładka Food&Wine”, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni, wielokrotnie wyróżniony kompletem sztućców w przewodniku Michelin oraz zdobywca dwóch czapek w przewodniku Gault&Millau;
  • Patryk Kotarba - Szef Kuchni Hotel Słoneczny Zdrój Medical Spa&Wellness**** w Busko-Zdrój, członek Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz dwukrotny zdobywca "żółtej czapki" przewodnika Gault&Millau

Radio Plus - "Luz Plus" - Burgerdream - audycja:

DSC 1000 DSC 1008 DSC 1003