Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

 MG 6181 netWitamy serdecznie i polecamy kolejny tym razem Świąteczny numer 12/2016 magazynu „Moje Gotowanie", w którym znajdą się przygotowane przez nas specjalnie na tą okazję, które pochodzą z mojego dzieciństwa i były przygotowywane przez moją Babcię..

W związku z tym w sekcji „Gotowanie z Pasją" znajdziecie  klasyczne propozycji właśnie na dania na Wigilię czyli:

  • czysta zupa grzybowa z łazankami,
  • klasyczne łazanki z gotowaną kapustą,
  • kart po żydowski czyli karp w galarecie z cebulą, rodzynkami i migdałami,
  • świąteczna zupa z karpia z chałką,
  • smażone dzwonka z karpia,
  • tarty chrzan z jajkiem do karpia.

Nasze dania mogliśmy zaprezentować na zastawie mojej Mamy, którą m.in. używało się właśnie podczas Świąt. Tak jak wspominaliśmy wszystkie przepisy pochodzą z rodzinnych wspomnień i znam je z domowych wspomnień z Wigilii jakie przygotowywała moja Babcia.

W magazynie znajdziecie również przepisy naszej kulinarnej guru czyli Agaty Wojdy, która prezentuje swoje bardzo ciekawe propozycje na temat dań z rybami.

Poza tym jeszcze w numerze m.in. przepisy na:

  • dania z makiem (nie tylko na słodkości),
  • klasyczne dania świąteczne sprawdzone od pokoleń,
  • dania gwiazdkowe ze śledziem,
  • różnego rodzaju sałatki z wędzonymi rybami,
  • świąteczna propozycja na dania obiadowe z mięsem,
  • słodkości korzenne, makowe i bakaliowe.

Jak zawsze gorco polecamy lekturę i zachęcamy do przygotowania i skosztowania z wszystkich prezentowanych przepisów zwłaszcza że przydadzą się na Wigilię ale też na pozostałe dni Świąt.

Życzymy smacznego i miłej lektury! :)