Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

 MG 6581 netWitam w ramach współpracy z www.kohersen.pl otrzymaliśmy do testów maszynę „Kohersen Mycook”. Jest to ni mniej ni więcej tylko gotujący robot kuchenny dzięki któremu zgodnie z informacją producenta można przygotować pawie wszystko tj. przystawki, zupy, dania główne i dodatki do nich, sosy, sałatki czy też potrawy dla niemowląt ale też i pieczywo, ciasta oraz napoje.

Witam w ramach współpracy z www.kohersen.pl otrzymaliśmy maszynę „Kohersen Mycook” do testów. Jest to ni mniej ni więcej tylko gotujący robot kuchenny dzięki któremu zgodnie z informacją producenta można przygotować pawie wszystko tj. przystawki, zupy, dania główne i dodatki do nich, sosy, sałatki czy też potrawy dla niemowląt ale też i pieczywo, ciasta oraz napoje.

Sam zestaw skład się z:
- korpusu robota kuchennego czyli panelu sterowania tym cudem myśli kulinarnej (robot działa w oparciu o metodę podgrzewania indukcyjnego) na, którym można również ważyć produkty,
- naczynie główne o pojemności 2,5 litra),
- noże, które potrafią pokroić prawie wszystko z dodatkową opcję ustawiania prędkości ich krojenia),
- koszyk, który może być wykorzystywany jako akcesorium do produktów, które muszą być w całości ugotowane,
- dozownik z miarką (to chyba nie wymaga komentarza),
- motylek, który jest niezbędny do przygotowania sosów, kremów czy emulgowania ich,
- łopatka po prostu do mieszania dań i oczyszczania ścianek bocznych,
- misa do gotowania na parze,
- książka kucharska i to z całkiem pokaźną ilością przepisów (z której wzięliśmy jeden przepis na test).

Otwarliśmy książkę kucharską na chybił-trafił i pierwszą przepis na tej strony to zupa ze świeżego ogórka na bulionie (w naszym przypadku warzywnym) z koperkiem i groszkiem ptysiowym (a u nas z grzankami).
Potrzebne będzie :
- pół pęczka koperku (my daliśmy cały bo lubimy)
- 1 ogórek sałatkowy (ok. 250 g)
- 1 serek topiony
- 2 kostki rosołowe (o co to to nie!!! tego nie daliśmy tylko daliśmy 1 litr bulionu warzywnego domowej roboty)
- 1 miarki śmietany 12% (przepraszam ale my daliśmy 30%)
- 1 łyżka mączki ryżowej
- sok z połowy cytryny
- 1 litr wody (pominęliśmy bo zamiast kostek rosołowych dodaliśmy właśnie litr bulionu)
Przygotowanie:
- do naczynia wrzucamy wszystkie składniki poza bulionem
- dodajemy miarkę bulionu i miksujemy 30 sekund
- dodajemy resztę bulionu i gotujemy 4 minuty w 100 st. C
- gotowe !!!

Zapraszamy do galerii zdjęć aby sam opis był lepszy i można było zobaczyć sprzęt w akcji oraz to co można było z niego przygotować.

 MG 6484 net MG 6486 net MG 6497 net MG 6581 net MG 6586 net

Wpis powstał we współpracy partnerskiej z www.kohersen.pl.