Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 11/2016 czyli piątka ćwiartka

Witamy serdecznie i polecamy kolejny numer 11/2016 magazynu „Moje Gotowanie", w którym znajdą się przygotowane przez nas specjalnie na tą okazję przepisy z podrobami w roli głównej a dokładniej z lubianą wątróbką drobiową.

W związku z tym w sekcji „Gotowanie z Pasją" znajdziecie pięć nieoczywistych propozycji właśnie na dania z wykorzystaniem wątróbki drobiowej:

  • tosty z wątróbką, czerwoną cebulą i gruszką oraz natką pietruszki,
  • aromatyczny lekki rosół z zielonym groszkiem, marchewką, pieczarkami i wątróbką,
  • cannelloni faszerowane pastą wątróbkową z pieczarkami z sosem beszamelowym z musztardą francuską,
  • pate wątróbkowe z suszonymi śliwkami i winem madera,
  • pulpeciki z kaszy gryczanej i wątróbki w sosie pomidorowej z szałwią.

Nasze dania mogliśmy zaprezentować na pięknych naczyniach Patrycji z PatPottery dzięki, którym prezentują się wyśmienicie (www.patpottery.pl). Tak jak wspominaliśmy wszystkie przepisy, są przygotowane specjalnie do tego numeru „Moje Gotowanie" więc nie znajdziecie ich nigdzie indziej.

W magazynie znajdziecie również przepisy naszej kulinarnej guru czyli Agaty Wojdy, która prezentuje swoje propozycje dań z indykiem, które bardzo nam przypadły do gustu.

Poza tym jeszcze w numerze m.in. przepisy na:

  • dania z oliwkami prosto z gaju oliwnego,
  • gęsina w kilku odsłonach,
  • pyszne, szybkie i zdrowe surówki
  • gorące dania prosto z pieca,
  • desery od Damiana Kordasa (czyli zwycięscy ostatniego MasterChefa),
  • czy też dania z dynią na pierwszym plasnie.

Jak zawsze polecamy lekturę i zachęcamy do skosztowania z wszystkich prezentowanych przepisów.

Życzymy smacznego! :)