Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 07/2016 czyli wariacje z  bobem

Witamy serdecznie i polecamy kolejny numer 07/2016 magazynu „Moje Gotowanie", w którym znajdą się przygotowane specjalnie na tą okazję przepisy z bobem w roli głównej, na który właśnie mamy sezon a my go wręcz kochamy.

W związku z tym w sekcji „Gotowanie z Pasją" znajdziecie pięć nieoczywistych propozycji na dania z bobem:

- placki ziemniaczane z bobem podawane z rukolą i jajkiem sadzonym,
- spaghetti a la carbonara z pieczonym łososiem i oczywiście bobem,
- sałatka z ciecierzycy, boczkiem, papryką, bobem i natką pietruszki,
- sałatka z kaszy pęczak z zielonym grochem, bobem, ogórkiem małosolnym (mojej Mamy!!!) i koperkiem,
- puree z bobu, zielonego groszku i mięty do steku i grillowanej grukselki.

Nasze dania mogliśmy zaprezentować na pięknych naczyniach Patrycji z PatPottery dzięki, którym potrawy samie w sobie prezentują się na prawdę pięknie (www.patpottery.pl). Tak jak wspominaliśmy wszystkie przepisy, są przygotowane specjalnie do tego numeru „Moje Gotowanie" więc nie znajdziecie ich nigdzie indziej.

W magazynie znajdziecie również przepisy naszej kulinarnej guru czyli Agaty Wojdy, która prezentuje swoje propozycje na temat dań z fasolką szparagową.

Poza tym jeszcze w numerze m.in. przepisy na:
- konfitury i dżemy z owoców, których teraz mamy pod dostatkiem,
- różnego rodzaju omlety i frittaty,
- krewetki w różnych odmianach jako dodatki do aperitifu,
- ciekawe letnie sosy jako punkty wyjścia do odświeżających sałatek,
- czy też makarony pod różną postacią oczywiście w wersji na lato.

Życzymy smacznego i miłej lektury! :)