Witamy serdecznie i polecamy tym razem aż podwójnie kolejny numer 06/2016 magazynu „Moje Gotowanie", w którym znajdą się poza naszymi przepisami przygotowane specjalnie na tę okazję również w „Bibliotece smakosza” zapowiedz naszej kolejne książki pt. „RetroWarzywa”.
W sekcji „Gotowanie z Pasją" znajdziecie tym razem pięć propozycji na truskawki ale na truskawki inaczej czyli na dania, które w sposób oczywisty z nimi nie do końca mogą się kojarzyć. W związku z tym prezentujemy:
- pieczone piersi kurczaka w galarecie truskawkowej z czerwonym winem i porto,
- policzki wołowe w sosie pieczeniowo-truskawkowym,
- makaron barwiony sokiem z truskawek ze smażonym łososiem i musem truskawkowym,
- pizze pomidorowo-truskawkową z zielonym pieprzem i mozzarellą,
- lody z pieczonych buraków i truskawek z ricottą, z posypką z prażonej kaszy gryczanej.
Nasze dania mogliśmy zaprezentować na naczyniach uzdolnionej Patrycji z PatPottery dzięki, którym możemy je zaprezentować na prawdę pięknie (www.patpottery.pl). Oczywiście wszystkie przepisy, są przygotowane specjalnie do tego numeru „Moje Gotowanie" więc nie znajdziecie ich nigdzie indziej.
W magazynie znajdziecie również przepisy naszej kulinarnej góry czyli Agaty Wojdy (również w tym numerze wywiad z nią), która prezentuje swoje wariacje na temat dań z młodą kapustą.
Poza tym jeszcze w numerze m.in. przepisy na:
- młode kartofelki w kilku odsłonach,
- małe dania (a może nawet danka) makaronowe jako przegryzkę do wina lub piwa,
- przepisy na dania z wykorzystaniem klasycznego ogórka małosolnego w mniej klasycznych propozycjach,
- różnego rodzaju zupy z botwinką lub szczawiem,
- szereg przepisów na dania z jagnięciny.
Serdecznie polecamy lekturę i zachęcamy do skosztowania naszych przepisów, które specjalnie dla Was własnoręcznie przygotowaliśmy i oczywiście z apetytem oraz wielkim poświęceniem dla sprawy osobiście zjedliśmy.
Życzymy smacznego i miłej lektury! :)