Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

risotto primavera 01

Aż dziw że ten przepis natknąłem się się w książce kucharskiej z przepisami dla dzieci ale jakby mnie ktoś pytał czemu akurat ją przeglądałem to już dzisiaj nie pamiętam (może szukałem jakiś inspiracji?). Najważniejszy jest przepis gdyż jest to proste i tym samym cudowne włoskie danie a jak każde włoskie danie jest pyszne.

 Takie danie również będzie się dobrze prezentowało gdy je podamy w głębokim talerzu. Połączenie kilku składników łączy się harmonijne – mokry ryż na risotto, chrupiące warzywa i wręcz boski parmezan to siła tego dania. Zielony groszek gdy jest świeży tylko to podkreśla i nadaje fajnej słodyczy potrawie oraz chrupkości, która jest anielsko pyszna. Natomiast dla podkreślenia smaku od siebie dodałem odrobinę białego włoskiego wina.

risotto primavera 03 blog risotto primavera 04 blog  MG 9771 www

 MG 9793 www  MG 9814 www  MG 9807 www

Przepis na risotto Primavera z groszkiem cukrowym, marchewką, cukinią oraz białym winem