Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Świąteczny makowiec z białym lukremBoże Narodzenie jest w Polsce jednym z najuroczyściej obchodzonych świąt. Szczególnie ważnym jest niewątpliwie wieczerza wigilijna, która jest uroczystym posiłkiem. Słodkim akcentem często bywa makowiec, którego nie może zabraknąć na niejednym stole. Proponujemy trochę inną i różniącą się od klasycznej jego wersję. W tym wydaniu makowic dzięki ciastu drożdżowemu nabierze wyraźnej puszystości. Zresztą już sama forma pieczenia jest również ciekawa gdyż makowiec jest pieczony od samego początku w kawałkach.

Ta i inne propozycje znajdują się na stronie „Święta jak w domu” (http://www.swietajakwdomu.pl) a pomysł na naszego makowca można znaleźć tutaj: http://www.swietajakwdomu.pl/makowiec

Dodatkowo serdecznie zapraszamy na konkurs „Święta jak w domu” na stronie: http://www.swietajakwdomu.pl/konkurs

‪#‎ŚwiętajakwDomu‬ ‪#‎Małopolska‬