Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Warsztaty blogerów dla blogerów w „Jung & Lecker”Otrzymaliśmy zaproszenie na bardzo kameralne warsztaty kulinarne, organizowane przez dwie blogerki: Joannę Krzewińską krolestwogarow.pl oraz Julitę Strzałkowską wrzacakuchnia.pl Warsztaty odbyły się w ogródku Jung & Lecker jungilecker.pl

Przechodziłem obok tego miejsca setki razy i nigdy tam nie wstąpiłem, ale teraz, po poznaniu ich szefowej kuchni oraz tego, jak działa w swojej kuchni zmieniam to! Miejsce jest o tyle ciekawe, że jego menu zmienia się co tydzień, więc za każdym razem, gdy się tam wybierzecie, możecie spróbować czegoś zupełnie innego. Nomen omen, Jung & Lecker w plebiscycie Gazety Wyborczej zostało „Knajpą roku”, której właścicielką jest Monika Wojtysiak.

Przejdźmy jednak do menu, którego twórczynią była Oliwia Bernady czyli szefowa kuchni (nareszcie kobieta na tym stanowisku!):

  • krem z młodej kapusty z marynowanymi w czerwonym pieprzu i werbenie truskawkami,
  • avokado nadziewane kurkami, szpinakiem i tymiankiem cytrynowym,
  • kurki smażone z czereśniami i cząbrem górskim,
  • spaghetti botwinkowe fresche ze świeżą botwinką w sosie z bryndzy ze świeżymi borówka,
  • tagliatelle fresche z niedźwiedzim czosnkiem, pomidorkami malinowymi i kalarepką (to było danie, które dostałem do wykonania!),
  • medaliony cielęce na musie truskawkowym z hyzopem, brokułem oraz duszonymi na maśle młodymi ziemniaczkami.

Ciekawe połączenia smaków. Dzięki temu można poszerzyć soją wiedzę i między innymi spróbować niecodziennego połączenia kurek z czereśniami, które, jak się okazuje idealnie do siebie pasują.

Podsumowując – bardzo ciekawy pomysł na spotkanie, gdzie w małym gronie można nie tylko dobrze się poznać, ale też przetrenować ciekawe połączenie nowych smaków w daniach przygotowanych specjalnie na tą okazję. Do dyspozycji mieliśmy profesjonalny sprzęt zapewniony przez Gastro Magic Service http://www.wypozyczalnia.waw.pl/

Świetna inicjatywa i to nie z inicjatywy jakiejś szkoły kulinarnej, ale przez same blogerki kulinarne (dokładnie wiedziały, czego potrzebujemy), więc jeżeli tylko ktoś z Was będzie miał taką okazję, to proponuję nie zastanawiać się długo nad uczestnictwem w takich warsztatach.

A my jeszcze raz serdecznie dziękujemy za zaproszenie i udział w warsztatach.

Oczywiście nie może zabraknąć fotogalerii :)

warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung warsztaty_jung warsztaty_jung
warsztaty_jung