Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

torcikWłaśnie skończyliśmy pierwszy rok. Nastał więc czas podsumowania, gdyż obiecaliśmy sobie wspólnie podczas zakładania bloga, że po pierwszym roku zdecydujemy, czy go kontynuujemy czy też zamykamy zabawę w kulinarne blogowanie.

Decyzję podjęliśmy już znacznie wcześniej, ale o tym na końcu :) Teraz trochę podsumowania:

Rozpoczynamy budowę równoległej, drugiej strony, aby rozwijać poprzez nią pasję Grześka do fotografowania jedzenia (strona w budowie): http://kulinarnesesje.pl/

Uzbierało nam się przez ten rok trochę publikacji:
- magazyn „Miasto Kobiet” - nr 5/2013 (55)
- dodatek do Gazety Wyborczej „Palce Lizać” nr 49 (151) dn. 10.12.2013
- magazyn „Miasto Kobiet” - nr 6/2013/14 (56)
- dodatek do Gazety Wyborczej „Palce Lizać” nr 51(153) dn. 24.12.2013
- magazyn „Miasto Kobiet” - nr 7/2014 (57)
- cykl publikacji w internetowej części magazynu Miasto Kobiet:
4-częściowy cykl "obiad", 4-częściowy cykl "tarty", 4-częściowy cykl
"rozgrzewające zupy", 4-częściowy cykl "dania z podrobów" oraz blok
materiału z przepisami na dania z afrodyzjakami.
- magazyn „Miasto Kobiet” - nr 8/2014 (58)
- publikacja 10 przepisów w e-booku „Wielkanoc 2014” wydany przej Olej Kujawski
- publikacja przepisu na tartę z botwinki w internetowej części KUKBUK – 04.2014

Wystąpiliśmy w telewizji:
- gotowanie na żywo w Dzień Dobry TVN w dniu 08.12.2013: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/kulinarny-blog-roku,107931.html i nasza relacja z tego wydarzenia:
http://gotowaniezpasja.pl/blog/154-relacja-totalnie-subiektywna-zza-kulis-wystapienia-bloga-gotowanie-z-pasja-na-zywo-w-dzien-dobry-tvn-w-dn-08-12-2013
- reportaż o naszym blogu emitowany w Dzień Dobry TVN w dniu 02.01.2014: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/facet-z-nozem-kromek-z-maslem-facet-i-kuchnia,109989.html

A oto niektóre wybrane nagrody i konkursy, w których uczestniczyliśmy:
- 2 miejsce na 9. Małopolskim Festiwalu Smaku,
- 1 miejsce na przepis inspirowany piwem Książęce Ryżowe organizowanym przez Browary Książęce,
- 1 miejsce na przepis inspirowany produktami z kurczaka organizowanym przez firmę Nasz Kurczak,
- 3 miejsce - Kulinarny Blog Roku 2013,
- 1 miejsce w konkursie NESTEA Zimowa Śliwka
- wyróżnienie w konkursie Smaki Warszawy za przepis na „Purpurowe śledzie” nadane m.in. przez Jana Sowę,
- wygrana w konkursie „Wiosna w kuchni” organizowanym przez KUKBUK za wykonanie mazurka podwójnie różanego.

Radio:
Od 01.2014 rozpoczęła się nasza przygoda radiowa w krakowskim radiu KRK FM (102,4 FM lub internet), gdzie prowadzimy cotygodniowy program kulinarny „Na wolnym ogniu” i jak do tej pory mamy za sobą już 18 programów, a gościli u nas m.in. Gieno Mientkiewicz, Jakub Kuroń, Rafał Targosz czy też Adam Chrząstowski: http://krk.fm/na-wolnym-ogniu

Udział w eventach:
- impreza kulinarna FoodStock „Berlin Edition” - 10.2013
- impreza kulinarna Najedzeni Fest – 11.2013
- impreza kulinarna Najedzeni Fest, edycja pod hasłem „Karnawał”: - 11.2013
- impreza kulinarna Małe Najedzeni Fest, pod hasłem „Kipi kasza, kipi groch” - 03.2014
- impreza kulinarna Najedzeni Fest, edycja pod hasłem „Slow Food” - 04.2013

Patrząc na to, co udało nam się zrealizować po godzinach naszego codziennego życia, z całą świadomością stwierdzamy, że owszem, chcemy dalej gotować z pasją i dzielić się nią z Wami na blogu! Dzięki niemu poznajemy bowiem takie ciekawe osoby, jak Wy, drodzy nasi Czytelnicy, mając jednocześnie nadzieje, że każdy z Was znalazł na naszym blogu coś dla siebie.

Zatem blog kulinarny „Gotowanie z Pasją” będzie dalej nadawał! Spotkamy się za kolejny roczek :)

Tort na zdjęciu został przygotowany przez zaprzyjaźnioną cukiernię RED z Krakowa (http://cukierniared.pl/), której za udostępnienie pięknego tortu do zdjęcia dziękujemy.